Telefoonnummer: +31 (0) 798330101
Ma-Do: 9:00 – 17:00
Vrij: 9:00 – 12:00
FAQ’s
Heeft u vragen? Kijk eens hieronder of neem contact met ons op
Frequently Asked Questions

Vragen over Solar Matching

Bij Solar Matching staat kwaliteitsborging, service, eerlijkheid en professionaliteit, op de eerste plek. Wij zetten ons in om de hoogste kwaliteit te leveren op alle gebieden van onze dienstverlening.

Capabel
Onze monteurs zijn opgeleid volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden en beschikken over de benodigde certificeringen, zoals het VCA VOL-certificaat, NEN 1010 en NEN 3140. Dit betekent dat zij uw installatie op een veilige en professionele manier zullen uitvoeren.

Service waar je U tegen zegt!
Daarnaast staat service bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn altijd beschikbaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van deskundig advies, zelfs als we niet gelijk kunnen reageren, doen wij ons best om dat binnen 3 werkdagen te doen. Wij streven naar een open en transparante communicatie met onze klanten en hechten veel waarde aan het leveren van uitstekende service.

Eerlijkheid duurt het langst!
Eerlijkheid is een kernwaarde van Solar Matching. Wij vinden het belangrijk om onze klanten duidelijk en eerlijk te informeren over de mogelijkheden en kosten van een zonnepanelensysteem. Wij hanteren een no-nonsense aanpak en willen dat onze klanten precies weten waar zij aan toe zijn.

Kwaliteitsborging
Bij Solar Matching hechten we veel waarde aan kwaliteitswaarborging. Na de installatie van uw zonnepanelen, nemen we graag de tijd om samen met u alle belangrijke punten door te nemen en ervoor te zorgen dat u volledig tevreden bent met de installatie. Meer over onze kwaliteitsborging.

Profesioneel
Tot slot is professionaliteit voor ons vanzelfsprekend. Wij zijn een betrouwbaar en ervaren zonnepanelen installatiebedrijf en streven altijd naar de hoogste kwaliteit in ons werk. Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat zij een betrouwbaar en professioneel zonnepanelensysteem krijgen geleverd.

Solar Matching volgt een 6 stappenplan, beginnend bij de Offerte Aanvraag tot aan de Aflevering en Oplevering. Voor meer info, verwijzen we u graag naar onze Werkwijze

Vragen over de Offerte

Om een Zonnepaneleninstallatie aan te vragen bij Solar Matching, kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Ga naar de website van Solar Matching en klik op “Gratis Offerte aanvragen” of “Contact“.
  2. Vul het online formulier in met uw persoonlijke gegevens, de locatie van uw woning en extra informatie over uw dak of uw energieverbruik.
  3. U ontvangt vervolgens een bevestigingsmail waarin staat dat uw aanvraag is ontvangen.

U kunt ook telefonisch contact opnemen, of per e-mail .

De officiële offerte van Solar Matching is 14 dagen geldig vanaf de dagtekening. Dit betekent dat de prijs en voorwaarden die in de offerte worden vermeld, gedurende deze periode van kracht blijven. Na deze periode kan Solar Matching de offerte aanpassen of intrekken. Het is daarom aan te raden om binnen deze termijn te beslissen of u gebruik wilt maken van de offerte, zodat u kunt profiteren van de prijs en voorwaarden die worden aangeboden.

Vragen over Zonnepanelen en Omvormers

WP en kWh zijn beide termen die worden gebruikt om de energieproductie van een zonnepaneelsysteem te meten, maar ze hebben verschillende betekenissen en een verschillende eenheid.

WP staat voor “Wattpiek” en is een eenheid die wordt gebruikt om de piekvermogensoutput van een zonnepaneel of een zonnepaneelsysteem aan te duiden. Dit is de maximale hoeveelheid energie die een zonnepaneel of systeem kan produceren onder optimale omstandigheden, zoals volle zonneschijn en een bepaalde temperatuur. WP wordt meestal gebruikt om het vermogen van zonnepanelen of zonnepaneelsystemen aan te geven en wordt uitgedrukt in watt (W) of kilowatt (kW).

kWh staat voor “kilowattuur” en is een eenheid die wordt gebruikt om de totale energieproductie van een zonnepaneelsysteem over een bepaalde periode aan te geven. Een kilowattuur is gelijk aan 1.000 wattuur en is een maat voor de hoeveelheid energie die wordt geproduceerd of verbruikt gedurende een uur. kWh wordt meestal gebruikt om de totale opbrengst van zonnepaneelsystemen aan te geven over een bepaalde periode, zoals een dag, maand of jaar.

In het kort kunnen we dus stellen dat WP (Wattpiek) het piekvermogen aanduidt van een zonnepaneel of zonnepaneelsysteem, terwijl kWh (kilowattuur) de totale energieproductie over een bepaalde periode aangeeft.

Ja, om de maximale prestaties van een zonnepaneelsysteem te behouden, is het aan te bevelen om regelmatig onderhoud uit te voeren. Zonnepanelen zijn relatief onderhoudsarm, maar er zijn een paar belangrijke dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw systeem efficiënt blijft werken:

  1. Reinigen: Het is belangrijk om de zonnepanelen regelmatig schoon te maken, vooral als u in een gebied woont met veel stof, pollen of andere vervuilende stoffen. Verwijder het vuil en stof met behulp van een zachte borstel, water en eventueel een mild schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat u geen harde of schurende materialen gebruikt die de zonnepanelen kunnen beschadigen.
  2. Controleer op schade: Controleer de zonnepanelen regelmatig op schade, zoals scheuren of barsten. Als u beschadigingen vindt, neem dan contact op met uw installateur om te zien of reparatie nodig is.
  3. Controleer op schaduw: Zorg ervoor dat er geen objecten zijn die schaduw werpen op uw zonnepanelen, zoals bomen, gebouwen of andere obstakels. Schaduw kan de prestaties van het systeem aanzienlijk verminderen, dus zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die de zonnestralen blokkeren.
  4. Controleer op prestaties: Controleer regelmatig de prestaties van uw zonnepaneelsysteem om ervoor te zorgen dat het efficiënt werkt. Uw installateur kan u adviseren over hoe u dit kunt doen.

Kortom, hoewel zonnepanelen relatief onderhoudsarm zijn, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de maximale prestaties te behouden en ervoor te zorgen dat het systeem zo lang mogelijk meegaat.

Mocht u hulp nodig hebben bij de onderhoud van uw zonnepanelensysteem, neem dan contact met Solar Matching op voor de mogelijkheden.

Zonnepanelen gaan doorgaans lang mee, meestal tussen de 25 en 30 jaar. De meeste fabrikanten van zonnepanelen bieden garanties tot 25 jaar op hun producten, wat aangeeft dat de panelen gedurende die periode naar behoren zullen functioneren en een bepaalde energieopbrengst zullen leveren.

De levensduur van zonnepanelen kan variëren afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van de materialen, de installatie, de omgevingsomstandigheden en het onderhoud. Over het algemeen zijn zonnepanelen echter zeer duurzaam en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Het is ook belangrijk om te weten dat de prestaties van zonnepanelen na verloop van tijd geleidelijk kunnen afnemen. Dit wordt degradatie genoemd en wordt veroorzaakt door blootstelling aan weersinvloeden en het verouderingsproces van de materialen. De meeste fabrikanten van zonnepanelen geven aan dat hun panelen na 25 jaar nog steeds minimaal 80% van hun oorspronkelijke vermogen zullen leveren.

Kortom, als ze goed geïnstalleerd en onderhouden zijn, kunnen zonnepanelen een lange levensduur hebben en een goede investering zijn voor het opwekken van schone energie.

Ja, zonnepanelen leveren ook energie op in de herfst- en wintermaanden, hoewel de opbrengst doorgaans wel lager zal zijn dan in de zomermaanden. Zonnepanelen werken namelijk op basis van daglicht en niet op basis van directe zonnestraling, dus ook als het bewolkt is, produceren ze energie.

In de herfst- en wintermaanden zijn de dagen korter en is de zon lager aan de hemel, waardoor er minder uren zonlicht op de zonnepanelen vallen. Bovendien kan er in deze periode meer bewolking zijn, waardoor er minder zonlicht beschikbaar is om op te vangen. Dit kan resulteren in een lagere opbrengst van het zonnepaneelsysteem.

Om de opbrengst in de herfst- en wintermaanden te optimaliseren, is het belangrijk om de zonnepanelen schoon te houden, zodat het daglicht zo goed mogelijk kan worden opgevangen. Ook kan het helpen om de panelen in een hoek te installeren die de maximale hoeveelheid zonlicht opvangt en om eventuele obstakels die schaduw werpen op de panelen te verwijderen.

Kortom, hoewel de opbrengst van zonnepanelen doorgaans lager is in de herfst- en wintermaanden, zullen ze nog steeds energie opwekken en bijdragen aan uw totale energieopbrengst gedurende het hele jaar.

Het rendement van zonnepanelen wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de efficiëntie van de panelen, het vermogen van de panelen, de opbrengst per vierkante meter, en de omgevingsfactoren zoals de locatie en de oriëntatie van het dak.

Er zijn veel verschillende merken en types zonnepanelen op de markt en het is moeilijk om te zeggen welke panelen het meest opleveren, omdat het rendement kan variëren per situatie. Over het algemeen geldt echter dat panelen met een hogere efficiëntie en een hoger vermogen meer opbrengen.

Monokristallijne zonnepanelen hebben bijvoorbeeld een hogere efficiëntie dan polykristallijne zonnepanelen en kunnen daardoor meer opbrengen. Ook zijn er dunne film zonnepanelen op de markt die een hoger rendement hebben dan traditionele panelen, maar deze zijn vaak ook duurder.

Het is dus belangrijk om bij het kiezen van zonnepanelen niet alleen te kijken naar het rendement, maar ook naar andere factoren zoals de prijs, de garantie, de levensduur en de betrouwbaarheid van de fabrikant en het installatiebedrijf. Een goede zonnepaneleninstallateur kunt u adviseren over de beste panelen voor uw situatie en wensen. Neem gerust contact met ons op als u wilt weten welke zonnepanelen het meest geschikt is voor uw dak.

Een omvormer is een elektronisch apparaat dat wordt gebruikt in zonnepaneelsystemen om gelijkstroom (DC) elektriciteit, die wordt geproduceerd door de zonnepanelen, om te zetten in wisselstroom (AC) elektriciteit die kan worden gebruikt in huizen en gebouwen of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Omvormers zijn een belangrijk onderdeel van elk zonnepaneelsysteem, omdat de meeste elektrische apparaten en het elektriciteitsnet wisselstroom vereisen om te functioneren. Zonnepanelen produceren echter gelijkstroom, dus een omvormer is nodig om de stroom om te zetten in het juiste type stroom.

Er zijn verschillende soorten omvormers beschikbaar, waaronder string-omvormers, micro-omvormers en power optimizers. String-omvormers worden vaak gebruikt in grotere zonnepaneelsystemen en convergeren de stroom van meerdere zonnepanelen tot één centrale omvormer. Micro-omvormers worden daarentegen vaak gebruikt in kleinere zonnepaneelsystemen en worden geïnstalleerd op elke afzonderlijke zonnepaneel. Power optimizers worden gebruikt om de efficiëntie van string-omvormers te verbeteren door de stroom van elk zonnepaneel te optimaliseren voordat deze de omvormer bereikt.

Over het algemeen zijn omvormers van cruciaal belang voor het functioneren van zonnepaneelsystemen en spelen ze een belangrijke rol bij het maximaliseren van de energieproductie en de efficiëntie van het systeem.

Vragen over de Installatie en Afhandeling

Het is momenteel enorm druk in Nederland met zonnepanelensystemen, niet alleen bij Solar Matching maar overal. Veel mensen willen zonnepanelen op hun dak en dit heeft ervoor gezorgd dat de doorlooptijd bij bedrijven in onze sector is toegenomen. Helaas hebben sommige bedrijven te maken met materiaaltekorten waardoor ze niet meer kunnen installeren. Bij Solar Matching hebben we nog steeds de mogelijkheid om te installeren vanwege onze goede relatie met onze leveranciers, maar de doorlooptijd van akkoord op uw offerte tot installatie van uw zonnepanelensysteem is wel wat opgelopen om de kwaliteit te waarborgen die we tot nu toe hebben kunnen bieden aan onze klanten. Hou er rekening mee dat het van 2 weken tot 4 weken kan uitlopen. Neem contact met ons op voor een actuele doorlooptijd.

Een schouw voor zonnepanelen is een inspectie om te beoordelen of een gebouw geschikt is voor de installatie van zonnepanelen en om de optimale locatie en grootte van het zonnestroomsysteem te bepalen. Een schouw kan op afstand of op locatie worden uitgevoerd.

Schouw op afstand

Een schouw voor zonnepanelen op afstand wordt uitgevoerd met behulp van satellietbeelden en software om de locatie, oriëntatie en helling van het dak te analyseren. Deze informatie wordt gebruikt om een eerste beoordeling te maken van de geschiktheid van het dak voor de installatie van zonnepanelen. Er wordt gekeken naar de grootte van het dak, de aanwezigheid van obstakels en de hoeveelheid beschikbare zonlicht.

Schouw op locatie

Een schouw voor zonnepanelen op locatie wordt uitgevoerd door een inspecteur die fysiek aanwezig is op het dak. De inspecteur zal de dakconstructie en dakbedekking visueel inspecteren om de geschiktheid te beoordelen. Hij of zij zal ook de locatie van de zonnepanelen op het dak bepalen en de oriëntatie en helling van de panelen optimaliseren om de opbrengst te maximaliseren. Er kan ook een elektrische inspectie worden uitgevoerd om te bepalen of de elektrische installatie geschikt is voor de aansluiting van de zonnepanelen.

Over het algemeen is een schouw voor zonnepanelen op locatie grondiger en nauwkeuriger dan een schouw op afstand, omdat de inspecteur fysiek aanwezig is en meer informatie kan verzamelen over de staat van het dak en de elektrische installatie.

Een dakinstallatie dag kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het dak en het type en de hoeveelheid zonnepanelen die geïnstalleerd moeten worden. Over het algemeen kan een dakinstallatie dag er als volgt uitzien:

  1. Installateurs inspecteren het dak om te verifiëren dat de geplande installatie haalbaar is.
  2. Vervolgens plaatsen ze de beugels en rails, monteren en koppelen ze de zonnepanelen aan elkaar.
  3. Daarna koppelen ze de omvormer, sluiten bedrading aan in de meterkast, installeren de omvormer en testen het systeem.
  4. Vervolgens ruimen ze de werkplek op en voeren ze de afvalmaterialen af.

Een typische dakinstallatie dag kan variëren van 1 tot 3 dagen, afhankelijk van de grootte van het systeem en eventuele complicaties die zich voordoen tijdens de installatie.

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Voor woningen en gebouwen die voldoen aan de geldende regels en voorschriften, is het plaatsen van zonnepanelen namelijk vergunningvrij.

Er zijn echter wel enkele uitzonderingen waarbij een vergunning wel nodig is, bijvoorbeeld wanneer:

  • De zonnepanelen hoger dan 5 meter boven de dakrand uitsteken.
  • Het gebouw een monument is of in een beschermd stads- of dorpsgezicht ligt.
  • Het dakvlak waarop de zonnepanelen worden geplaatst naar de openbare weg is gericht.
  • Er sprake is van een dak dat deel uitmaakt van een flatgebouw.

Het is daarom altijd verstandig om voorafgaand aan de installatie van zonnepanelen te controleren of er in uw specifieke situatie een vergunning nodig is. Dit kunt u navragen bij uw gemeente.

Vragen over de Kosten en Opbrengsten

Het is vaak een verstandige keuze om een zonnepaneleninstallatie aan te schaffen, omdat deze bijdragen aan een duurzame en groene energievoorziening en daarnaast financieel voordelig kunnen zijn op de korte/ lange termijn. Er zijn verschillende redenen waarom het aan te raden kan zijn om zonnepanelen te installeren:

  1. Besparing op de energierekening: Zonnepanelen wekken energie op uit zonlicht en deze energie kan gebruikt worden om de elektriciteitsrekening te verlagen of zelfs volledig te elimineren. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor huishoudens en bedrijven met een hoog energieverbruik.
  2. Bijdrage aan duurzaamheid: Door het gebruik van zonne-energie wordt er minder gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen en daardoor wordt er minder CO2 uitgestoten. Zo draagt u bij aan een duurzamere wereld.
  3. Waardestijging woning: Door het installeren van zonnepanelen op uw huis, kan de waarde van uw woning stijgen.
  4. Subsidies en fiscale voordelen: In Nederland zijn er subsidies en fiscale voordelen beschikbaar voor huishoudens en bedrijven die investeren in zonne-energie.

Het is wel belangrijk om te onderzoeken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en om een betrouwbare en ervaren installateur te vinden. Verder is het raadzaam om de kosten en baten goed af te wegen. Neem daarom contact op met Solar Matching om een persoonlijk en eerlijk advies te ontvangen.

De kosten van een zonnepaneleninstallatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal panelen dat je nodig hebt, het vermogen van de panelen, het soort dak waarop de panelen worden geïnstalleerd, de omvormer en de installatiekosten.

Gemiddeld genomen kun je uitgaan van een investering van ongeveer €4.000 tot €10.000 voor een standaard installatie van 10 tot 12 zonnepanelen op een schuin dak. Voor een plat dak of een installatie met meer panelen zal de investering hoger zijn.

Daarnaast zijn er verschillende subsidies en belastingvoordelen beschikbaar, zoals de ISDE, BTW vrijstelling en de salderingsregeling.

Het is verstandig om contact op te nemen met Solar Matching om een goed beeld te krijgen van de kosten en de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.

Salderen in Nederland is een regeling waarbij huishoudens met zonnepanelen de opgewekte energie mogen terugleveren aan het energienet en deze energie mogen verrekenen met hun eigen energieverbruik. Dit betekent dat de energiemeter terugdraait op het moment dat de zonnepanelen meer energie opwekken dan er op dat moment verbruikt wordt in huis.

Salderingsregeling
De salderingsregeling in Nederland houdt in dat de elektriciteit die u met uw zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het elektriciteitsnet, wordt verrekend met de elektriciteit die u van het net afneemt. Dit betekent dat u alleen betaalt voor het verschil tussen de hoeveelheid elektriciteit die u afneemt van het net en de hoeveelheid elektriciteit die u teruglevert aan het net.

Bijvoorbeeld, als u in een maand 500 kWh aan elektriciteit verbruikt en uw zonnepanelen 300 kWh aan elektriciteit opwekken en terugleveren aan het net, betaalt u alleen voor het verschil van 200 kWh. Dit wordt dan verrekend met de elektriciteitsrekening die u van uw energieleverancier ontvangt.

De salderingsregeling is in Nederland van kracht sinds 2013 en is bedoeld om huishoudens en kleine bedrijven te stimuleren om te investeren in duurzame energieopwekking zoals zonnepanelen. De regeling heeft tot doel om het terugverdienen van de investering in zonnepanelen te versnellen en het voor huishoudens en bedrijven aantrekkelijker te maken om te investeren in duurzame energie.

Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd en vervangen door een nieuwe regeling waarbij de vergoeding voor teruglevering wordt bepaald op basis van de marktprijs van elektriciteit. Dit betekent dat huishoudens en bedrijven met zonnepanelen na 2025 tot 2031 minder zullen terugkrijgen voor de elektriciteit die ze terugleveren aan het net.

 

Ja, er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor bedrijven en particulieren die zonnepanelen willen installeren. Deze subsidies kunnen afhankelijk zijn van uw locatie en de regelgeving in uw regio.

Bedrijven
In Nederland bestaan er verschillende subsidies voor het plaatsen van zonnepanelen, zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) en de Subsidieregeling Verduurzaming gebouwen – Sportaccommodaties (BOSA).

Particulieren
Daarnaast is er de salderingsregeling waarmee huishoudens met zonnepanelen de opgewekte energie mogen terugleveren aan het energienet en deze energie verrekenen met hun eigen energieverbruik. 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van RVO

Solar Matching kunt u adviseren en eventueel bijstaan bij het aanvragen van deze subsidies.

Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling voor zonnepanelen afgebouwd in Nederland, maar ook na het afschaffen van de regeling (2031) blijven zonnepanelen interessant als investering.

Na het afschaffen van de salderingsregeling ontvang je een terugleververgoeding voor de stroom die je niet meer mag salderen, maar deze wijziging heeft alleen effect op de energie die je daadwerkelijk afrekent via je energieleverancier en niet op de energie die je zelf rechtstreeks verbruikt.

Het wordt dan dus extra belangrijk om de zelfopgewekte energie zelf te verbruiken op de momenten waarop je zelf energie opwekt, bijvoorbeeld door je elektrische auto of accu ’s middags op te laden in plaats van ’s avonds. Op deze manier saldeer je niet je stroom, maar verbruik je de zelfopgewekte stroom achter de meter. Zonnepanelen blijven dus een aantrekkelijke investering, ook na het afschaffen van de salderingsregeling.

De terugverdientijd van een zonnepaneleninstallatie in Nederland in 2023 hangt af van verschillende factoren, zoals de kosten van de installatie, de hoeveelheid energie die wordt opgewekt, de energieprijzen en eventuele subsidies en fiscale voordelen.

Over het algemeen ligt de terugverdientijd van een zonnepaneleninstallatie tussen de 5 en 10 jaar in Nederland, afhankelijk van de genoemde factoren. Door de dalende kosten van zonnepanelen en de stijgende energieprijzen kan de terugverdientijd echter steeds korter worden.

Het is aan te raden om een professionele installateur te raadplegen voor een nauwkeurige berekening van de terugverdientijd van een zonnepaneleninstallatie in uw specifieke situatie.

Bij Solar Matching kunnen wij u helpen om de installatie te optimaliseren en u voorzien van informatie over eventuele subsidies en fiscale voordelen. Neem direct contact op!

Als u zonnepanelen heeft aangeschaft in Nederland en u wilt de btw terugvragen, dan zijn er enkele verschillen tussen de regels vóór en na 1 januari 2023.

Vóór 1 januari 2023

Als u zonnepanelen heeft aangeschaft vóór 1 januari 2023, dan kunt u de btw terugvragen bij de Belastingdienst. Hiervoor moet u zich aanmelden als ondernemer voor de btw en een btw-nummer aanvragen. Vervolgens kunt u de btw op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen via de btw-aangifte.

Na 1 januari 2023

De btw op zonnepanelen is vanaf 1 januari 2023 afgeschaft. De btw gaat omlaag van 21% naar 0%. Dit zogenoemde nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een schuur. Particulieren hoeven de btw dan niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst.

LET OP! De aanschaf- en plaatsingskosten van de gehele installatie, inclusief alle werkzaamheden die nodig zijn voor de montage en aansluiting, komen in aanmerking voor het btw-nultarief. Denk hierbij aan het uitbreiden van de meterkast of het aanleggen van kabels.

Vragen over Garantie en Service

De productgarantie houdt in dat er garantie wordt gegeven op de werking van de componenten van het zonnesysteem, inclusief de beschikbare monitoringsgegevens. Dit staat ook wel bekend als fabrieksgarantie. Het betreft echter wel een beperkte garantie, waarbij alleen een vervangend product of financiële compensatie ter waarde van de economische restwaarde wordt geleverd.

Werkzaamheden die nodig zijn voor het vervangen van het product vallen buiten de garantie en zullen apart aan de klant worden gefactureerd.

Bij Solar Matching is de productgarantie voor:

Zonnepanelen 10 tot 25 jaar, afhankelijk van het merk.

Omvormers 5 tot 10 jaar, afhankelijk van het merk.

Onderconstructie 5 tot 15 jaar, afhankelijk van het merk.

Voor meer informatie over Garanties verwijzen wij u graag naar onze Algemene Voorwaaden, Artikel 11: Garantie

Garantie op de elektrische werking van het complete product zoals beschreven in de overeenkomst. Ook wel installatiegarantie of garantie op werkzaamheden genoemd. Onze installatiegarantie is standaard 2 jaar.

Voor meer informatie over Garanties verwijzen wij u graag naar onze Algemene Voorwaaden, Artikel 11: Garantie

Solar Matching heeft bewust er voor gekozen om zich NIET aan te sluiten bij SGZE. Dit komt doordat SGZE voornamelijk een garantiefonds is dat niet veel toegevoegde waarde biedt aan de klant en bovendien een hoge prijs vraagt aan installateurs voor lidmaatschap. Onze Kwaliteitsborging en Garanties zullen onze klanten meer bieden dan wat deze garantiefondsen momenteel bieden.

Maar wat is nou de SGZE?

SGZE
SGZE is een garantiefonds dat is opgericht door een groep collega-installateurs van zonnepanelen. Het is onduidelijk wie precies achter de stichting zitten, aangezien er geen informatie op de website te vinden is over de oprichting. Inmiddels hebben slechts 48 van de 2.200 zonnepanelen-installateurs in Nederland zich sinds 2014 aangesloten bij SGZE.

Wat bieden ze?
SGZE is een garantiefonds dat installateurs van zonnepanelen kan voorzien van een goede naam door middel van lidmaatschap. Het lidmaatschap vereist slechts enkele niet al te strenge eisen, maar brengt wel hoge kosten met zich mee voor installateurs. Per geïnstalleerde woning moeten ze ongeveer 200 euro aan SGZE betalen en daarnaast een jaarlijkse vergoeding van duizenden euro’s. Voor kleinere bedrijven kan dit oplopen tot zo’n 70.000 euro per jaar. In ruil voor deze kosten biedt SGZE dus een goede naam aan installateurs.

Wat heeft de klant te verwachten van de SGZE?
In feite biedt de SGZE niets extra’s wat wij als installateur zelf niet kunnen bieden.

Een van de diensten die SGZE aanbiedt is een aanbetalingsgarantie. Als een installateur die bij SGZE is aangesloten failliet gaat, zal SGZE 30% van de aanbetaling vergoeden (met een maximum van 3.000 euro). Bij Solar Matching bent u eigenaar van de materialen zodra u daarvoor heeft betaald; mocht Solar Matching onverwachts failliet gaan, dan bent u geen geld kwijt. De materialen zijn namelijk van u en de montagekosten betaalt u pas na oplevering. Hierdoor biedt de SGZE geen extra meerwaarde.

Geschillencommissie en Garantie?
Op het gebied van garantie biedt SGZE ook geen meerwaarde die Solar Matching niet kan bieden. Zo garandeert de SGZE ’toekomstige aanspraken op fabrieksgarantie’, maar Solar Matching koopt producten in bij erkende leveranciers met groothandels in Nederland en binnen Europa, waardoor klanten altijd fabrieksgarantie hebben op hun zonnesysteem, zelfs als Solar Matching er niet meer zou zijn.

Daarnaast biedt de SGZE een geschillencommissie, maar bij Solar Matching staat service en klantvriendelijkheid voorop en wordt alles op alles gezet om eventuele problemen snel op te lossen. U kunt ook online opzoeken wat de ervaringen zijn van klanten die gebruik wilde maken van de geschillencommissie van SGZE voor uw eigen oordeel.

Om deze redenen heeft Solar Matching er bewust voor gekozen geen lid te zijn van de SGZE, aangezien het lidmaatschap geen garantie biedt voor de kwaliteit van de deelnemende installatiebedrijven. 

Staat uw vraag niet bij onze FAQ, neem dan gerust contact met ons op  Contact
nl_NLNederlands
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner