Telefoonnummer: +31 (0) 798330101
Ma-Do: 9:00 – 17:00
Vrij: 9:00 – 12:00
Zonnepanelen en Omvormers
Solar Matching is een professioneel zonnepanelen installatiebedrijf dat zich richt op het leveren van hoogwaardige en betrouwbare zonne-energieoplossingen voor woningen en bedrijven.

Monokristallijne Zonnepanelen

Dit type zonnepaneel is gemaakt van één enkel kristal van silicium en wordt vaak gekozen vanwege de hoge efficiëntie. Monokristallijne zonnepanelen hebben een uniform uiterlijk en hebben doorgaans een langere levensduur dan andere typen zonnepanelen.

Stringomvormers

Dit zijn de meest voorkomende omvormers die worden gebruikt in zonnepanelen installaties. Ze worden gebruikt om de gelijkstroom die wordt geproduceerd door een string van zonnepanelen om te zetten in wisselstroom. Stringomvormers zijn het meest geschikt voor installaties waarbij alle zonnepanelen in dezelfde oriëntatie en schaduwomstandigheden worden geplaatst.

Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen worden gemaakt van meerdere kleine kristallen van silicium en hebben over het algemeen een lagere efficiëntie dan monokristallijne panelen. Polykristallijne panelen zijn echter vaak goedkoper en kunnen beter presteren bij hoge temperaturen.

Newly build houses with solar panels attached on the roof against a sunny sky Close up of a new building with black solar panels. Zonnepanelen, Zonne energie, Translation: Solar panel, , Sun Energy.

Micro-omvormers

Dit type omvormer wordt meestal gebruikt in installaties waarbij de zonnepanelen in verschillende oriëntaties of schaduwomstandigheden worden geplaatst. Micro-omvormers worden geïnstalleerd op elk afzonderlijk zonnepaneel en zetten de gelijkstroom direct om in wisselstroom. Dit betekent dat elk paneel afzonderlijk kan werken en geen last heeft van schaduwproblemen of paneeluitval.

Dunnelaag zonnepanelen

Dunnelaag zonnepanelen zijn gemaakt van materialen zoals amorf silicium, cadmium telluride of koperindiumgalliumselenide. Dit type paneel heeft een lager rendement dan kristallijne panelen, maar kan flexibel zijn en op een aantal verschillende oppervlakken worden geplaatst, waardoor ze geschikt zijn voor bepaalde toepassingen zoals gevelbekleding.

Power optimizers

Dit type omvormer is vergelijkbaar met micro-omvormers, maar in plaats van de gelijkstroom direct om te zetten in wisselstroom, optimaliseert het de spanning en stroom van elk zonnepaneel afzonderlijk. Power optimizers zijn vooral geschikt voor installaties waarbij de zonnepanelen in verschillende oriëntaties worden geplaatst of waar er schaduwproblemen zijn.

Bifaciale zonnepanelen

Bifaciale zonnepanelen hebben een uniek ontwerp dat hen in staat stelt om energie te verzamelen van beide kanten van het paneel. Dit maakt ze zeer efficiënt en geschikt voor plaatsing op vlakke oppervlakken zoals daken en zonneparken.

Hybride omvormers

Dit type omvormer wordt gebruikt in zonnepanelen installaties die zijn gekoppeld aan een batterijsysteem. De hybride omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom en kan ook de batterijen opladen met eventuele overtollige stroom die niet wordt gebruikt door huishoudelijke apparaten. Wij verwachten dat er steeds meer van deze ook omvormers worden geïnstalleerd.

Bij Solar Matching werken we alleen met Topmerken

nl_NLNederlands
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner